Forum Pariuri Sportive
Wednesday 08 September 2010, 17:11:06 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length

Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: 03. PSIHOLOGIA PARIORULUI  (Read 1826 times)
Ursulica
Parior Incepator
*

Popularitate: 0

View Profile Email
« on: Saturday 21 February 2009, 01:51:44 »

MENTALUL PARIORULUI (sau cum gandesc oamenii, in general)   
   "Mda, ce mare lucru sa castig si eu un pariu"
   sau
   "E simplu: aleg favoritul si astept sa incasez banii!"
   sau
   "Nu se poate sa nu castige echipa favorita in fata alora, sunt prea slabi."

Daca ati citit atent tocmai ati vazut cele mai simple (si mai numeroase) motivatii ale unuia care pariaza pentru prima data sau e la inceput de "cariera" in domeniul pariurilor.

E simplu sa castigi? Aparent da! Practic ... nu prea!
   Stiati de exemplu ca un meci din patru (cu cota 1.25-1.30) nu iese asa cum vrea omul? Nu o spun eu, o spune statistica ...

Si ce daca, vor spune unii, aleg meciuri cu cota 1.50-2.00 si sigur iese mai bine.
   Stiati ca favoritii sunt mereu subevaluati la formarea cotelor? Daca nu, atunci tocmai ati invatat o noua lectie predata la cursurile din categoria NU FACETI ASTA!

In aparenta pariurile nu sunt grele dar atunci cand prostia, ignoranta, lipsa de informatie, infatuarea, lipsa de disciplina si mai ales "inspiratia" intervin in ecuatie, lucrurile tocmai s-au complicat.
   Va rog sa reflectati atent la cele de mai sus. Se pot scrie zeci si sute de pagini cu variatii pe aceasi tema. Nu am sa o fac. Prefer sa fac ca dupa cum spun englezii: "try to keep things simple" (incearca sa simplifici lucrurile).

SLABICIUNI
   Psihologia pariorului tipic are urmatoarele caracteristici:
1) lacomia
2) dorinta de castig rapid si simplu, fara complicatii
3) dorinta de revansa fata de pierderile anterioare
4) viciile de orice fel care influenteaza negativ comportamentul: bautura, drogurile, noptile pierdute aiurea
5) oboseala (mai mult sau mai putin cronica)
6) stresul care provoaca nelinisti
7) anxietatea
8 ) lipsa de informatie
9) ignoranta
10) infatuarea

Daca vreti, ganditiva la cele 10 porunci biblice: in fond toate scot in evidenta o calitate si subliniaza in acelasi timp un pacat, o greseala, o eroare.
   Daca nu considerati o erezie asemanarea cu cele 10 porunci sfinte, atunci va rog sa va ganditi la cele 10 elemente de mai sus ca la niste pacate capitale pe care pariorul le poate comite, la modul general.
   "Respectand cu sfintenie" cele 10 porunci de mai sus, va garantez ca ve-ti ajunge dezamagiti, nervosi, ve-ti dezvolta o ura impotriva propriilor slabiciuni, ve-ti dispretui mai intai bookmakerul (casa de pariuri) si in final pe voi insiva. E practic un drum cu sens unic spre pierderea respectului de sine si (mai ales) spre lipsa securitatii financiare provocata de propriile actiuni. Finalul e mereu dezastruos ... ve-ti fi nervosi, o sa va simtiti dezorientati, nu mai rationati clar, renuntati la logica in favoarea argumentelor simpliste, iluzorii si derizorii in acelasi timp.

PUNCTE TARI
   Reversul medaliei ar fi un parior care gandeste in felul urmator:
1) nu e obligatoriu sa pariez in fiecare zi
2) sunt constient ca nu exista pariuri sigure
3) trebuie sa pariez odihnit, cu mintea limpede
4) am pierdut ultimul pariu dar urmatorul il pun fara patima
5) sunt constient ca e posibil sa si pierd, nu doar sa castig
6) mizez doar ceea ce imi permit si nimic mai mult
7) nu am motive de stres pentru ca pariez doar ceea ce imi permit sa pierd
8 ) sunt informat (din diverse surse) deci sunt mai aproape de un pronostic corect
9) nu ignor nici un element care poate influenta meciul
10) sunt modest si umil, nu ma consider "buricul pamantului", "marele parior" sau "invincibilul"

Urmati aceste 10 puncte in comportamentul vostru ca si pariori. Daca o faceti aveti o sansa in plus inainte de a paria pe un meci oarecare dintr-un oarecare sport de pe planeta.

Da, da, da. Stiu! Sunteti entuziasmati ca cineva va arata ceva util care va ajuta sa progresati ... va simtiti puternici, increzatori, va ganditi: "da, are dreptate omu' asta, asa am sa fac si precis imi iese pariul care urmeaza sa il pun!". FALS, FALS, FALS, domnilor. Domnilor, treziti-va!!! Habar nu aveti! Ati retinut cel mult 50% din cele scrise iar in memoria de lunga durata au ramas mai putin de 25% din informatiile de mai sus!
   Va rog sa uitati tot ceea ce credeati ca stiti dupa ce ati terminat de citit punctul 10 din subcapitolul PUNCTE TARI!
   Va rog sa uitati!
   Va rog sa uitati tot!
   VA ROG SA UITATI ABSOLUT TOT!

Unii vor gandi ceva de genul: "Asta e nebun? Cum adica sa uitam?!". Eu insa nu ma supar ...
   Va mai rog insa ceva: recititi tot! Acum, in secunda asta va rog sa recititi tot! Si dupa ce ati terminat sa o luati de la capat! Si inca odata si inca odata si inca odata pana va saturati si va vine acru pe limba si va dor ochii!!!

Cand ati terminat de recitit va rog sa reflectati la ceea ce scriu acum: IN PARIURI, PANA NU DAI CU CAPUL DE PRAGUL DE SUS SI NU TI-AI ZGARIAT FUNDUL PORTMONEULUI DUPA ULTIMUL BAN, NU AI INVATAT NICI MACAR PRIMA LECTIE!

Uneori unele adevaruri nu pot fi rostite!
a_lu_nita
Parior
**

View Profile
« Reply #1 on: Saturday 21 February 2009, 10:04:32 »

Mare dreptate ai.Astept urmatoarele postari.topicul tau devine din ce in ce mai interesant.
ireprosabil18
Parior Activ

View Profile WWW Email
« Reply #2 on: Saturday 06 June 2009, 00:56:16 »

da..in pariuri intotdeauna trenuie sa stii limitele

Banii nu ne pot face fericiti, dar ne pot consola atunci cand nu suntem.
marchand
Parior Incepator
*

View Profile
« Reply #3 on: Tuesday 22 December 2009, 15:48:13 »

Super ! m-am regasit in prima parte dar mai mult in a doua partea si asta ptr ca am niscai experienta si castiguri bune , unele chiar grasute de 3.000 si 8.000 de ron !
Bun topic , sa continuam...

I have all the time in the world...
Forum Pariuri Sportive
« Reply #3 on: Tuesday 22 December 2009, 15:48:13 »

Johnny
Administrator
Parior Senior

Popularitate: 23

View Profile Email
« Reply #4 on: Tuesday 22 December 2009, 16:05:14 »

Daca ai niste printscrenuri posteaza-le pe forum  si multa bafta la urmatoarele pariuri Grin

andrey20
Parior Activ

Popularitate: 1

View Profile Email
« Reply #5 on: Friday 14 May 2010, 16:50:40 »

Ursulica ai dreptate  Tongue
winner2009
Parior Senior

Popularitate: -2

View Profile Email
« Reply #6 on: Monday 07 June 2010, 09:26:32 »

da aici aveti dreptate